Skip to main content

Επιγραφές, κώνοι και παρκάρισμα αγκάθια για τους εμπόρους

Τα τρία βασικά θέματα, που απασχολούν τις εμπορικές επιχειρήσεις έθεσε υπόψιν του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Τα τρία βασικά θέματα, που απασχολούν τις εμπορικές επιχειρήσεις έθεσε υπόψιν του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππίδης έθεσε το πρόβλημα που δημιουργείται στις επιχειρήσεις με την επιβολή προστίμων που αφορούν στις επιγραφές των καταστημάτων τους, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την τοπική αγορά, όπου το εμπόριο δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης, τέτοιου είδους ενέργειες, επισημάνθηκε από τον ίδιο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά προβλήματα των επιχειρήσεων και την οικονομική δυσπραγία της αγοράς.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ σημείωσε το πρόβλημα που δημιουργείται από τους κώνους που τοποθετήθηκαν πιλοτικά στη Μητροπόλεως, όπου, όπως αποδείχθηκε προκαλούνται τεράστια προβλήματα στην κυκλοφοριακή κίνηση των οχημάτων και στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο κ. Φιλιππίδης έθεσε υπόψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης το θέμα της καθολικής απαγόρευσης παρκαρίσματος των οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή, κατ’ επίφαση, το Σάββατο το πρωί, που έχει επιβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας πλήρως για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται τις υπόλοιπες ημέρες.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Φιλιππίδη, «σε μια περίοδο όπου το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας περνάει τη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε
να διανοηθεί, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με σχετική ευελιξία, χωρίς να τρομάζουμε τον καταναλωτή και να τον αποτρέπουμε να επισκεφτεί το κέντρο και χωρίς να εξαντλούμε υπέρμετρα τα όρια αυστηρότητας, κατανοώντας και υποστηρίζοντας τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά οι εμπορικές επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι κατανοεί απόλυτα τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και θα εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν και που απασχολούν άμεσα τη λειτουργία των επιχειρήσεων.