Skip to main content

Επικίνδυνα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους με φθαρμένα ελαστικά και τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταστραφούν με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα.

Σοβαρά ερωτήματα, ως προς την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών με τον ΟΑΣΘ, προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά από τα αστικά λεωφορεία. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr και οι οποίες έχουν τραβηχτεί σε εν κινήσει λεωφορεία, σε αυτά δηλαδή τα οποία κινούνται καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν φθορές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα ή να δυσχεράνουν την εκκένωση του λεωφορείου σε περίπτωση που παραστεί τέτοια ανάγκη.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Voria.gr, υπάρχουν λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους με φθαρμένα ελαστικά και τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να καταστραφούν με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα, με άγνωστες συνέπειες.

Παράλληλα, εντός των λεωφορείων, όπως φαίνεται από τις ίδιες φωτογραφίες, είναι αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις η ενεργοποίηση των συστημάτων ασφαλείας για τη λειτουργία των θυρών διαφυγής, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα:

- Λείπουν τα εξαρτήματα με τα οποία είναι απαραίτητα για να ανοίξουν τα παράθυρα εξόδου σε περίπτωση κινδύνου.

- Είναι κατεστραμμένες οι βαλβίδες και οι χειρολαβές που είναι αναγκαίες προκειμένου να ανοίξουν χειροκίνητα οι πόρτες του λεωφορείου σε περίπτωση που λόγω έκτακτης κατάστασης δεν λειτουργεί το αυτόματο σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις εξόδους κινδύνου (παράθυρα, οροφής κ.λπ.).

- Σε κάποια λεωφορεία λείπουν οι λάμπες οροφής με αποτέλεσμα να υπάρχουν γυμνά καλώδια ενώ υπάρχουν και λάμπες οι οποίες κρέμονται από μια βίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πέσουν σε ένα απλό τράνταγμα, προκαλώντας ενδεχόμενο τραυματισμό επιβατών.

Όλα τα ανωτέρω, πέρα από τις καθημερνές βλάβες εξ αιτίας των οποίων δεκάδες λεωφορεία την εβδομάδα, μένουν ξαφνικά στο δρόμο, αποβιβάζοντας άρον άρον τους επιβάτες οι οποίοι περιμένουν το επόμενο για να επιβιβαστούν, εφόσον βεβαίως το επιτρέπει η πληρότητά του.