Skip to main content

Επικίνδυνη η αερογέφυρα στον Αγ. Αθανάσιο - Φόβοι για ατυχήματα

Έχει υποχωρήσει από την κάτω πλευρά το μπάζωμα στήριξης της αερογέφυρας και το συγκεκριμένο κομμάτι που έχει υποστεί την καθίζηση βρίσκεται στον αέρα

Το πρόβλημα για την κατάσταση στην οποία είναι η αερογέφυρα στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Αθηνών, στο ύψος του Αγ. Αθανασίου, στον δήμο Χαλκηδόνος έφερε στην επιφάνεια τροχαίο ατύχημα, το οποίο συνέβη το βράδυ της Τετάρτης.

Κάτοικος από τον Αγ. Αθανάσιο διέσχιζε με την μηχανή του το σημείο, όταν έπεσε στη λακκούβα που έχει δημιουργηθεί από καθίζηση στην άκρη της γέφυρας. Εκσφενδονίστηκε αρκετά μέτρα μακρυά και τραυματίστηκε.

Από τη συγκεκριμένη γέφυρα διέρχονται χιλιάδες οχήματα και εκατοντάδες κάθε μέρα από πάνω. Στις φωτογραφίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το e-koufalia φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο επικίνδυνη είναι πλέον καθώς έχει υποχωρήσει από την κάτω πλευρά το μπάζωμα στήριξης, με το συγκεκριμένο κομμάτι που έχει υποστεί την καθίζηση να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η βλάβη παρουσιάστηκε σύμφωνα με τον δήμο, τις τελευταίες ημέρες, όπου διαπιστώθηκε βλάβη επί του οδοστρώματος στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης - στην γέφυρα - Άνω Διάβαση για την πρόσβαση στη Δ.Κ. Αγ. Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον δήμο είχε προγραμματιστεί η αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα την εβδομάδα από 11-15/06/2018.

Κλιμάκιο μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου επισκέφθηκε το σημείο στις 07/06/2018 και διαπίστωσε καθίζηση του οδοστρώματος νοτίως της γέφυρας, η οποία έλαβε χώρα και εξελίχθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα που υπέκρυπτε η βύθιση του οδοστρώματος ήταν πολύ σημαντικότερο από το εμφανές, με το μεταβατικό επίχωμα κάτω από την πλάκα πρόσβασης να έχει ολισθήσει και να αφήνει στον αέρα-μετέωρο το 1ο τμήμα της πλάκας.

Το γεγονός αυτό καθιστά τη διέλευση και κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα των βαρέων, επί της γέφυρας ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Για το λόγο αυτό, ο δήμος αναφέρει ότι προχώρησε άμεσα στην προσωρινή σήμανση με τοποθέτηση των ακόλουθων πινακίδων:

- Μείωση της ταχύτητας κυκλοφορίας στα 10km/h (Ρ-32)
- Απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων με βάρος άνω των 2t (P-23)
- Επικίνδυνο κάθετο ρείθρο (Κ-11)

Εν τω μεταξύ, ο δήμος έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και την Δ/νση Τροχαίας Χαλκηδόνας, για τη λήψη μέτρων και την εύρεση λύσης για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μέχρι τότε εφιστάται η προσοχή των διερχόμενων οδηγών.

'Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε Αγ.Αθανασίου κ. Σάββας Γανιτίδης, ανησυχεί ότι είναι θέμα χρόνου το επόμενο σοβαρό ατύχημα.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα. Από το σημείο περνάνε φορτηγά και φοβόμαστε για τα χειρότερα. Από την πλευρά μας με έγγραφα μας το προηγούμενο διάστημα έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό Περιφέρεια και Δήμος να συνεργαστούν και να βρεθεί λύση», τόνισε.