Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΘΕΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕΡΒΙΑΣ

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καράογλου πως η νέα τουριστική συμφωνία Ελλάδας - Σερβίας θα εγκριθεί και υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν

Η νέα τουριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - Σερβίας ήταν το θέμα της σημερινής επικοινωνίας του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μετά από αίτημα του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Καράογλου μετέφερε στον αρμόδιο υπουργό την ιδιαίτερα ελκυστική θέση που κατέχει ο δήμος Βόλβης στη Σερβική τουριστική αγορά, καθώς αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους πολίτες της γειτονικής χώρας, ενώ του εξήγησε τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα καταγράψει η τοπική οικονομία από την ταχύτερη υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε τον κ. Καράογλου πως η νέα τουριστική συμφωνία Ελλάδας - Σερβίας θα εγκριθεί και υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν, καθορίζοντας με σαφήνεια τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το καλοκαίρι του 2021. Επίσης, σημείωσε πως  το 2019 η Ελλάδα υποδέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι δαπάνησαν περίπου 356 εκατομμύρια ευρώ κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

Μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας και τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον υπουργό Τουρισμού, ο κ. Καράογλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα στον δήμο Βόλβης, ο δήμαρχος κ. Διαμαντής Λιάμας και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου μου μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την ανάγκη υπογραφής τουριστικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία που ταλαιπωρεί την υφήλιο».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό, τον διαβεβαίωσε πως το τυπικό σκέλος της διαδικασίας θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και «ότι με τη νέα συμφωνία θα καθορίζεται με σαφήνεια ο τρόπος εισόδου των Σέρβων τουριστών στην πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία παραμένει σε ενεργή φάση. Χάρη, όμως, στους συνεχείς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο συγκριτικά με εκείνο του 2020».

Στο ίδιο κλίμα, τόνισε πως «πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη, αφενός διότι καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές Σέρβων στον δήμο Βόλβης και αφετέρου γιατί ο δήμος Βόλβης αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν κάθε καλοκαίρι στα τουριστικά καταλύματα της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού, αλλά και για τους διερχόμενους προσκυνητές του Αγίου Όρους».

Κατέληξε λέγοντας πως «η υπογραφή της νέας τουριστικής συμφωνίας επιβεβαιώνει τη βαθιά και αληθινή φιλία των δυο λαών, εδραιώνοντας την ελληνική τουριστική βιομηχανία ως κυρίαρχη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ