Skip to main content

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ουάλλας για την τουρκική προκλητικότητα

Ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της Ελλάδας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Ουάλλας (Ben Wallace) είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ουάλλας για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα από την πλευρά της είναι έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφόσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τόνισε δε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της Ελλάδας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι θα καταβάλλει, και από πλευράς του, προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου.

Τέλος, ο κ. Ουάλλας αποδέχθηκε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στο προσεχές διάστημα.