Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΛΤΙΔΗ - ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ

Παρέμβαση Στολτίδη στον υφυπουργό Εσωτερικών για τις εξελίξεις που αφορούν την αδειοδότηση της καύσης RDF-SRF από την τσιμεντοβιομηχανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου είχε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, για τις εξελίξεις που αφορούν τις διαδικασίες αδειοδότησης καύσης RDF-SRF στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.» στην Ευκαρπία από το ΥΠΕΝ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε στον υφυπουργό ότι «την ώρα που ο λαός μας δίνει μάχη για να σώσει την υγεία και τη ζωή του, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα σε αυτή τη λαίλαπα του φορτώνει έναν ακόμη παράγοντα που τσακίζει την υγεία και τη ζωή του. Και ενώ έχει εκφραστεί μέσω των συλλογικών του φορέων αλλά και των δήμων ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη. Ο κόσμος είναι ανάστατος και σε ετοιμότητα. Είναι βέβαια κατεύθυνση της Ε.Ε. και απόφαση του υπουργείου να υλοποιήσει όσα δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με υπογραφή δικού της Υπουργού (που τώρα υποκριτικά διαμαρτύρεται) και να προχωρήσει την καύση RDF-SRF στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.», αλλά δεν είναι δυνατόν να εξελίσσεται η εφαρμογή του μέσα σε περίοδο που ο λαός μας δυσκολεύεται να εκφραστεί, να αντιδράσει να προβάλλει τις αντιρρήσεις του».

Τέλος, κάλεσε τον Υφυπουργό να παρέμβει για «να σταματήσει άμεσα αυτή η εξέλιξη συνολικά αλλά ιδιαίτερα όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση των έκτακτων αναγκών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ