Skip to main content

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς νικώντας τον μύθο Φέντερερ! (φωτο + video)

Ο Έλληνας τενίστας υπέταξε τον σπουδαιότερο παίκτη στην παγκόσμια αντισφαίριση με 3-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open!

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον θεατών και τηλεθεατών για τρεις ώρες και 45 λεπτά, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε -και μάλιστα με ανατροπή- του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών με 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)!

Ο 20χρονος άσος, κοίταξε στα μάτια τον Ελβετό θρύλο της αντισφαίρισης, ο οποίος χρησιμοποίησε -εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του- την εμπειρία και την ψυχραιμία που επέδειξε όταν έκαιγε το κίτρινο μπαλάκι όμως ο ενθουσιασμός του τον οδήγησε στην ιστορική νίκη.

«Είμαι ο πιό ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αυτήν την στιγμή. Είναι απίστευτο αυτό που ζω τώρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι ήμασταν εδώ στο γήπεδο και τον νίκησα», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος μετά τον μεγάλο του θρίαμβο ο Αθηναίος αθλητής.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «8» θα είναι ο Ισπανός, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, που επικράτησε με 3-2 του Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς.