Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟ ΕΒΕΑ

Ο 1ος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, που ανέλαβε και καθήκοντα προεδρεύοντος μετά την απώλεια που Κ. Μίχαλου, είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του πρόεδρου

Ο Ιωάννης Συγγελίδης, πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, ανέλαβε καθήκοντα προεδρεύοντος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ ο κ. Συγγελίδης είναι:

- Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AIGLONΑ.Ε. η οποία είναι ο επίσημος εισαγωγέας Peugeot και Citroen (εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων Συγγελίδη).

- Πτυχιούχος Μ.Β.Α. Βusiness School Marketing του Drake University Des Moines Iowa, με μεγάλη πείρα στην χρηματοοικονομική διοίκηση και διοίκηση επιχειρήσεων.

- Επίτιμος πρόεδρος του Ελληνο - Γαλλικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

- Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς).

- Αντιπρόεδρος του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

- Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τον τίμησε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής (2012) και με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας (2000) ενώ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον έχει τιμήσει με τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Α'Α τάξεως (2003).

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών και μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ