Skip to main content

Επιμελητήρια ΑΜΘ κατά Περιφέρειας για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

Τα επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατηγορούν τη διοίκηση της Περιφέρειας για έλλειψη συντονισμού και ορθής διαχείρισης.

Για «έλλειψη συντονισμού και ορθής διοίκησης και διαχείρισης, από πλευράς της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», εξαιτίας της οποίας «εμπαίζονται οι επιχειρήσεις που χρήζουν οικονομικής στήριξης και οδηγούνται σε ασφυξία» κάνει λόγο το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.ΣΥ.Α.Μ.Θ.).

Επ' αφορμή της καθυστέρησης αποπληρωμής των αιτήσεων στο Πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης της Π.Α.Μ.Θ. που υλοποιείται από τη ΔΕΣΜ-ΟΣ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Π.Ε.ΣΥ.Α.Μ.Θ., αποδίδει στη Διοίκηση της Περιφέρειας τις εξής «αστοχίες»:

-Παράλειψη της Διοίκησης για τη μη υλοποίηση των διαδικασιών για τη Συλλογική Απόφαση Έργου Περιφέρειας (ΣΑΕΠ), «που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει η πίστωση των απαιτούμενων πόρων στους αντίστοιχους λογαριασμούς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα»

-Έλλειψη μέριμνας για την ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, «διαμέσου του οποίου οι εγκεκριμένες προτάσεις, μπορούν και πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα πληρωμής τους».

-Αργούς ρυθμούς στην αξιολόγηση των αιτήσεων «αφού δεν υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΔΕΣΜ-ΟΣ, για συνεργασία με εξωτερικούς αξιολογητές...».

Σημειώνεται ότι το Π.Ε.ΣΥ.Α.Μ.Θ. απαρτίζουν τα Επιμελητήρια Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.