Skip to main content

Στα 35 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τη θεομηνία στη Χαλκιδική

«Δυστυχώς δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα χρήματα» δήλωσε μετά τη συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η Χαλκιδική από τη φονική θεομηνία της 10ης Ιουλίου ζήτησε από τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και παραγωγικούς φορείς από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Πέρα από τις υποδομές ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό είναι η άμεση αποζημίωση των επαγγελματιών, των ανθρώπων του τουρισμού και κυρίως των  αγροτών της καταστροφικής θεομηνίας που υπέστη ο νόμος» δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Κουφίδης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για σπίτια και οχήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τους αγρότες οι ζημιές φθάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. «Δυστυχώς δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα χρήματα. Έχει γίνει η χαρτογράφηση και όλες οι αιτήσεις, για αυτό ζητάμε από τον πρωθυπουργό την όσο δυνατόν μεγαλύτερη αποζημίωση» υπογράμμισε.