Skip to main content

Επιμένει για συνδυασμένη βοήθεια προς την Ελλάδα η Μέρκελ

«Σθεναρά» δεσμευμένη απέναντι στους Eυρωπαίους εταίρους για ένα σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα που θα συνδυάζει διμερείς βοήθειες, συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς και αυστηρή εφαρμογή των ευρωπαϊκών συνθηκώ
«Σθεναρά» δεσμευμένη απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους για ένα σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα που θα συνδυάζει διμερείς βοήθειες, συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και αυστηρή εφαρμογή των ευρωπαϊκών συνθηκών, δηλώνει λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ.

«Είμαι σθεναρά δεσμευμένη για την επιτυχία μίας τέτοιας λύσης στην οποία θα εμπλέκονται το ΔΝΤ και διμερείς βοήθειες», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Μιλώντας στη Μπούντεσταγκ, προειδοποίησε λίγο πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ότι η Γερμανία δεν θα ανεχθεί «εσκεμμένη υπεκφυγή» από το Σύμφωνο Σταθερότητας από άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Η καγκελάριος στην ομιλία της για την κυβερνητική πολιτική, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας, η βάση για το ενιαίο νόμισμα, δεν έγινε για μία τέτοια υπεκφυγή. «Τα κράτη μέλη δεν πρέπει να ‘’παίζουν’’ με το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας», σημείωσε και ζήτησε από όλες τις χώρες της ευρωζώνης να προσαρμόσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα με τα ανώτατα όρια που προβλέπει το Σύμφωνο.