Skip to main content

Επιμένει σε Εξεταστική από το 1981 και έπειτα ο Σαμαράς

Τη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία, η έρευνα της οποίας θα ξεκινά από το 1981, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εξεταστική η οποία όμως θα θέσει στο μικροσ
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η έρευνα της οποίας θα ξεκινά από το 1981, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εξεταστική η οποία όμως θα θέσει στο μικροσκόπιο τα όσα συνέβησαν από το 1999 και έπειτα.

«Δεν θα βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα. Δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπήρχε και πριν και μετά Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του λεκανοπεδίου Αττικής.

Παράλληλα χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου για την οικονομία, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα spreads ανέβηκαν από τις 130 μονάδες στις 1.000 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.«Γιατί μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;, διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως «κάποιος έπρεπε να πει στον Γιώργο Παπανδρέου πως ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτά τα επίπεδα είναι ότι αμφισβητείται η οικονομική πολιτική που ακολουθεί».

Κατηγόρησε, τέλος, το ΠΑΣΟΚ πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εξεταστικές επιτροπές, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.