Skip to main content

Επιμένει για αγορά F-16 από ΗΠΑ ο Ακάρ-Θέλουμε προστασία του έθνους μας

«Προσπαθούμε λοιπόν να εξοπλίσουμε τον στρατό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε κατηγορώντας την Ελλάδα για κούρσα εξοπλισμών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ και στο ζήτημα της προμήθειας F-16 από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ethnos.gr επιχειρηματολόγησε ότι «είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα 84 εκατομμύρια των πολιτών μας, τα εδάφη μας των 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων και τα δικαιώματα και το δίκαιο μας. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Θα το κάνουμε με τον στρατό μας. Τι σημαίνει στρατός; Προσωπικό και εξοπλισμοί. Κι αυτό προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας. Προσπαθούμε λοιπόν να εξοπλίσουμε τον στρατό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε, αφού είχε πρώτα κατηγορήσει την Ελλάδα για την κούρσα των εξοπλισμών της.

Υπό την ηγεσία του Τούρκου προέδρου ανέφερε ο Ακάρ «είμαστε σε θέση να καλύψουμε πλέον πολλές από τις ανάγκες μας με δικά μας μέσα. Βέβαια, έχουμε κι άλλες ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε. Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να αντικαταστήσουμε τα F-16 που έχουμε. Έχουν ξεκινήσει διεργασίες σε τεχνικό επίπεδο με τον στρατηγικό μας σύμμαχο, με τις φίλες μας τις ΗΠΑ τόσο για την προμήθεια Viper F-16 όσο και για τον εκσυγχρονισμό ορισμένων αεροσκαφών μας που έχουμε εδώ στην Τουρκία. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας σημαίνει επίσης ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ερωτηθείς πώς πήγε η συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Τζέιμς Όστιν, ο Ακάρ απάντησε ότι ήταν μία συνάντηση προετοιμασίας του ραντεβού Ερντογάν-Μπάιντεν στη Ρώμη.

«Η Σύνοδος των Ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 30 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρός μας θα συναντηθεί με τον κ. (Τζο) Μπάιντεν. Κι εμείς προσπαθούμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε,, ώστε να είναι μία θετική, εποικοδομητική, ήρεμη και προσανατολισμένη σε λύσεις συνάντηση», απάντησε.