Skip to main content

Επιμένει για Ηφαιστίωνα η Περιστέρη - Τι απαντά στις επικρίσεις

«Δυστυχώς, συνηθίσαμε τις αναίτιες αντιδράσεις σχετικών και μη», τονίζει η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης

Στην αρχική της εκτίμηση, πως ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι αφιερωμένος στον αδελφικό φίλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηφαιστίωνα, και ότι κατασκευάστηκε κατ' εντολήν του σπουδαίου στρατηλάτη, επέμεινε η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στο υπερμεγέθες ταφικό μνημείο, Κατερίνα Περιστέρη, μιλώντας σήμερα στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στις Σέρρες, με θέμα μουσική παράσταση στο Ζιντζιρλί Τζαμί, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Ό,τι καινούργιο είχαμε να πούμε το είπαμε στην εκδήλωση του ΑΠΘ», τόνισε η κα. Περιστέρη, δίχως, ωστόσο, να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις επί του θέματος.

Σχολιάζοντας τις νέες επικρίσεις που δέχεται από συναδέλφους της σχετικά με την τελευταία εκτίμησή της για τον τύμβο, η ίδια επισήμανε πως «δυστυχώς, συνηθίσαμε τις αναίτιες αντιδράσεις σχετικών και μη».

«Είναι λυπηρό να υπενθυμίζω σε συναδέλφους ότι είναι απαράδεκτο κι αντιεπιστημονικό να αξιολογούν και να αποφαίνονται για ένα έργο τα τεκμήρια του οποίου αγνοούν. Ο χρόνος που έχουμε επιφυλάσσει κι αλλα στοιχεία που κλειδώνουν τα συμπέρασμα της επιστημονικής μας ομάδας», πρόσθεσε.