Skip to main content

Επιμένει η Περιστέρη: Κάνουν λάθος όσοι αμφισβητούν τις επιγραφές

Κάποιοι δεν θέλουν να φανεί ο ρόλος της Αμφίπολης της εποχής των Μακεδόνων, τόνισε η επικεφαλής αρχαιολόγος στις ανασκαφές στον τύμβο Καστά.

Το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης χτίστηκε με εντολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα, υπογράμμισε εκ νέου η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη και μίλησε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για όσους συνεχίζουν να την αμφισβητούν.

«Κάνουν λάθος όσοι ελάχιστοι αμφισβητούν τις επιγραφές. Κάποιοι δεν θέλουν να φανεί ο ρόλος της Αμφίπολης της εποχής των Μακεδόνων» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε:

«Ας δείξουμε όλοι σεβασμό στην έρευνα, αφού οι ανασκαφές δεν ανήκουν σε κόμματα. Τέλος Οκτωβρίου θα βραβευτούμε από τους Ευρωπαίους αρχαιολόγους για την ανασκαφή στην Αμφίπολη και αυτό είναι μια απάντηση στους ανθρώπους που μας κάνουν πόλεμο ενώ δεν έχουν έρθει να δουν ποτέ από κοντά την ανασκαφή. Σε όλες τις δουλειές υπάρχει ο φθόνος και η κακοήθεια».

Η κ. Περιστέρη εξέφρασε ακόμα ένα παράπονο, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τη συνέχιση της έρευνας.