Skip to main content

Επιμένει ο Ακάρ: Το μνημόνιο με τη Λιβύη είναι νόμιμο

Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ.

«Το μνημόνιο για την ασφάλεια και τη συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο είναι νόμιμο και οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας ορίστηκαν, σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δύο χωρών και σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Το μνημόνιο αποτελεί σαφή απόδειξη ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν τετελεσμένα στην περιοχή», δήλωσε o υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένων και των περιχώρων της Κύπρου και των αιθέρων μας», πρόσθεσε ο κ. Ακάρ

Αναφορικά με την Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «εθνική υπόθεση», διαμηνύοντας πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να υποχωρήσει, σύμφωνα με το sigmalive.com.

«Κανείς να μην περιμένει ότι θα υποχωρήσουμε. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τις απόψεις μας και τις θέσεις μας σε αυτό το θέμα. Δεν εποφθαλμιούμε τα δίκαια κανενός. Όταν λέμε ότι επιθυμούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως απειλή, αλλά ούτε ως υποχώρηση και αδυναμία» δήλωσε ο κ. Ακάρ.