Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν είναι δυνατή η συμβολή στην ειρήνη στην περιοχή της Κύπρου, με τον αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Μόνο με τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη με αγωγό μέσω της Τουρκίας "θα εξυπηρετηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα", υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Επίσης, είπε ότι "μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλει και στην προσπάθεια επίτευξης λύσης του Κυπριακού".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ακιντζί, ο οποίος σχολίαζε τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και των πρωθυπουργών της Ελλάδος και του Ισραήλ κ.κ. Τσίπρα και Νετανιάχου για την κατασκευή του αγωγού EastMed, είπε ότι "δεν είναι δυνατή η συμβολή στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Κύπρου, με τον αποκλεισμό των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας".

Ο Ακιντζί ανέφερε ότι "οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο" και πρόσθεσε ότι θα ήταν εύλογο να γίνει διαχείριση του ζητήματος στη βάση του κοινού οφέλους και να μεταφερθεί το φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας με τρόπο φθηνό και γρήγορο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ