Skip to main content

Επιμένει ο Χρυσόγονος:Κακώς αναρτήθηκε η σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο

«Το δημαρχείο πρέπει να είναι υπεράνω συλλόγων, ούτε σε μια ανάλογη επιτυχία του Άρη θα έπρεπε να μπει η σημαία», δήλωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Την αντίθεσή του στην απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να αναρτήσει τη σημαία του ΠΑΟΚ στους ιστούς του δημαρχείου λόγω της επιτυχίας του «Δικεφάλου» να κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Κώστας Χρυσόγονος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και γνωστός φίλαθλος του Άρη:

Για την ανάρτηση της σημαίας του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο: «Κακώς συνέβη αυτό, το δημαρχείο πρέπει να είναι υπεράνω συλλόγων, να είναι αθλητικά αχρωμάτιστο. Εκτός τούτου, όταν ο Άρης έπαιρνε σερί πρωταθλήματα στο μπάσκετ δεν ανέβαινε καμία σημαία. Αλλωστε, αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπρεπε να κατέβαινε διότι ο Άρης έπαιρνε το πρωτάθλημα επί σειρά ετών.

Είναι ένδειξη υπερσυλλογικότητας η αντίδρασή μου διότι το δημαρχείο ανήκει σε όλους και όχι στους οπαδούς μιας μόνο ομάδας της πόλης. Αν ήταν μια πάγια πρακτική θα το συζητούσαμε, δεν είναι όμως. Και για ποια σπορ πρέπει να συμβαίνει; Μόνο για το ποδόσφαιρο ή και για άλλα αθλήματα; Και ποιον τίτλο πρέπει να συμβαίνει; Για το πρωτάθλημα ή και για το κύπελλο; Μπαίνουμε σε μια ανώφελη συζήτηση».

Για τις αντιδράσεις κατά Μπουτάρη: «Τα υβριστικά είναι αποδοκιμαστέα. Είναι και Αρειανός ο κ. Μπουτάρης, ίσως ήθελε να δείξει ότι είναι υπεράνω με αυτήν την κίνηση. Κατά τη δική μου εκτίμηση έκανε λάθος».

Για το αν θα είχε την ίδια αντίδραση αν συνέβαινε στον Άρη: «Ούτε σε μια ανάλογη επιτυχία του Άρη θα έπρεπε να μπει η σημαία, όμως, δεν ανέβηκε κιόλας όταν έπαιρνε επί σειρά ετών το πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητος. Το δημαρχείο είναι όλων των Θεσσαλονικέων. Θα το δεχόμουν αν υπήρχε απόφαση δημοτικού συμβουλίου που έλεγε ότι ανεβαίνει η σημαία της οποιασδήποτε ομάδας στο δημαρχείο σε περίπτωση που κάνει μια συγκεκριμένη επιτυχία. Πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να ακολουθούμε κανόνες. Και ο κανόνας πρέπει να είναι είτε καμία σημαία όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, ή με απόφαση δ.σ. να καθοριστούν οι προϋποθέσεις για να ανεβαίνει η σημαία. Δεν μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο ευκαιριακά και κατά περίπτωση».