Skip to main content

Επιμένει ο Ερντογάν: Συνεχίζουμε τις έρευνες στη Μεσόγειο

«Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Εξακολουθεί να προκαλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ενώ Ελλάδα και Τουρκία μετρούν ακόμη τις πληγές τους από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ της Σάμου.

Τα λόγια αλληλεγγύης που αντάλλαξαν μέσω Twitter οι ηγέτες των δύο χωρών αλλά και οι εικόνες καταστροφής και στις δύο πλευρές του Αιγαίου δεν στάθηκαν ικανές να «μαλακώσουν» τον Τούρκο πρόεδρο, όπως αναφέρει το cnn.gr.

«Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια εγκαινίων σιδηροδρομικής γραμμής και πρόσθεσε: «Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα προβαίνει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για τη νέα παράνομη Navtex για έρευνες του σκάφους Oruc Reis νότια της Ρόδου.

Παράλληλα, ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex καλώντας τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

«Το θέμα της Τουρκίας έχει ξεφύγει από τα διμερείς σχέσεις, είναι ευρωπαϊκό, και αγγίζει τις ευρωτουρκικές σχέσεις είτε αυτό έχει να κάνει με τα γεωπολιτικά συμφέροντα, είτε με την οικονομική συνεργασία, είτε με το μεταναστευτικό» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας στη σκιά της τουρκικής Navtex.