Skip to main content

Επιμένει ο Σάββας Αναστασιάδης για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα

Το θέμα του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος Μονάχου, φέρνει για άλλη μία φορά στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 6 Μαρτίου 2019 προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ερώτησή του ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το πάγωμα της ολοκλήρωσης του έργου της ανέγερσης του σχολείου, οφείλεται κυρίως στην κωλυσιεργία των τελευταίων χρόνων και ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα, ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το Υπουργείο μέχρι τώρα και σε ποιες προτίθεται να προβεί από εδώ και στο εξής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Η ανέγερση του Ελληνικού σχολείου στο Μόναχο αποτελεί ένα χρόνιο λιμνάζων ζήτημα και παράλληλα αίτημα των Ελλήνων κατοίκων του Μονάχου. Η κωλυσιεργία των τελευταίων χρόνων έχει παγώσει την ολοκλήρωση του έργου της ανέγερσης του σχολείου.

Είναι γνωστό ότι μετά από πολλές παρατάσεις και αναβολές ο Δήμος Μονάχου έχει δώσει στην Ελληνική πλευρά προθεσμία για την κατάθεση πρότασης για το εν λόγω ζήτημα. Η καταληκτική ημερομηνία φέρεται να είναι το τέλος Μαρτίου 2019.

Επειδή, υπάρχει σοβαρό έλλειμα ενημέρωσης από την πλευρά σας ως προς τις προθέσεις του ελληνικού κράτους και τις τυχόν διαπραγματεύσεις που γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου

Επειδή, τα περιθώρια χρόνου είναι ιδιαίτερα ασφυκτικά

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

1. Ποιες είναι οι προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα;

2. Σε ποιες οι ενέργειες έχετε προβεί και σε ποιες προτίθεστε να προβείτε από εδώ και στο εξής;