Skip to main content

Επιμένει στα συμφωνηθέντα της 20ής Φεβρουαρίου ο Σόιμπλε

«Η Ελλάδα δεν έχει δείξει θέληση να εφαρμόσει τα μέτρα» - «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της» - «Βάση για συμφωνία μόνον το ισχύον πρόγραμμα»

Εξακολουθεί να αναμένει «αξιόπιστες προτάσεις» από την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι, όπως είπε μετά το Ecofin, «κάθε μέρα μετράει».

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει επιδείξει θέληση να εφαρμόσει τα μέτρα. «Η βάση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι το ισχύον πρόγραμμα», ξεκαθάρισε.

Εμφανίστηκε, παράλληλα, σκεπτικός για το αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη προετοιμασία για το Eurogroup της Δευτέρας, «από όση έχει ήδη γίνει». «Το τι πρόκειται να συμβεί τη Δευτέρα (στο Eurogroup) θα το δούμε τη Δευτέρα. Δεν είμαι βέβαιος πως θα ανακοινώσω κάποια σπουδαία είδηση», συμπλήρωσε.

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας», πρόσθεσε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τηλεδιάσκεψη την Κυριακή, «εάν υπάρξουν νέες εξελίξεις».

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, σημείωσε ότι «ο κ. Βαρουφάκης κι εγώ έχουμε διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις».

Παρέπεμψε, δε, στους θεσμούς, λέγοντας ότι «τo Eurogroup δεν μπορεί να δράσει χωρίς να γνωρίζει την αξιολόγηση των θεσμών».