Skip to main content

Επιμένει η Κεραμέως στον αποκλεισμό των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε άδικη και αδιανόητη τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία όσων την παρεμποδίζουν.

Αμετακίνητη στην απόφαση αποκλεισμού των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη και άδικη τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία όσων την παρεμποδίζουν και σχολιάζοντας πως μόνοι τους αποκλείουν εαυτούς.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, «θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνεται διάλογος αλλά διάλογος με ανοιχτά σχολεία και δημοκρατικές μεθόδους. Είναι δυνατόν μία ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση; Τι αξιακό κώδικα θέλετε να δώσουμε στους νέους; Ότι είναι φυσιολογικό να περεμποδίζεις με μία έκνομη ενέργεια μια δημόσια υπηρεσία αλλά να πηγαίνεις παραδίπλα και να αξιοποιείς τα οφέλη της; Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. 

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει μία από τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις για ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, η ίδια υποστήριξε ότι φέτος έχουν γίνει ήδη 46.800, περισσότερες -όπως είπε - από άλλες χρονιές όπως για παράδειγμα με τις 34.000 το 2018. Δήλωσε, δε, ότι αυτές θα αυξάνονται όσο το απαιτούν οι ανάγκες της πανδημίας.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού, διαβεβαιώνοντας ότι με τα υφιστάμενα στοιχεία δεν συνιστούν εστίες μετάδοσης. Δήλωσε επίσης ότι το Υπουργείο και η κυβέρνηση δεν θα διστάσουν να επικαιροποιήσουν τα μέτρα προς το επιεικέστερο ή το αυστηρότερο ανάλογα με τις οδηγίες των επιστημόνων βάσει της εξέλιξης της πανδημίας.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, σε σύνολο 14.000 σχολείων κλειστά είναι τα 27 ή το 0,19%, ενώ σε σύνολο 80.000 τμημάτων κλειστά είναι τα 186, που μεταφράζονται σε ποσοστό 0,22%.