Skip to main content

Επιμένουν σε οκτώ δήμους και μία κοινότητα στο ν. Δράμας

Κανείς δεν επιθυμεί την αλλαγή του σημερινού αριθμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομό Δράμας, μέσω των συνενώσεων που «εγκυμονεί» η δεύτερη φάση του νόμου «Καποδίστριας».

Τηδιαπίστωση ότι κανείς δεν επιθυμεί τηναλλαγή του σημερινού αριθμού τωνΟργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στονομό Δράμας, μέσω των συνενώσεων που«εγκυμονεί» η δεύτερη φάση του νόμου«Καποδίστριας», έκαναν στη διάρκειασημερινής σύσκεψής τους στο γραφείοτου Νομάρχη Δράμας οι εκπρόσωποι τωντοπικών ΟΤΑ.


Δήμαρχοικαι άλλοι εκπρόσωποι της ΤοπικήςΑυτοδιοίκησης εμμένουν στο καθεστώςπου επικρατεί τώρα, με οκτώ δήμους καιμία κοινότητα στο νομό Δράμας, επικαλούμενοιτις αντικειμενικές δυσκολίες επικοινωνίαςκαι υποδομών που αντιμετωπίζουν οι επίμέρους περιοχές βάσει και του φυσικούαναγλύφου του νομού.


Το«σενάριο» για τον «Καποδίστρια ΙΙ»φαίνεται να προβλέπει για το νομό Δράμαςμόνο τρεις δήμους: τον σημερινό δήμοΔράμας διευρυμένο (με συνένωσή του μετο δήμο Σιταγρών), έναν μεγάλης έκτασηςδήμο στη δυτική και βόρεια πλευρά τουνομού (με συνένωση των δήμων Προσοτσάνηςκαι Κάτω Νευροκοπίου, καθώς και τηςσημερινής κοινότητας Σιδηρονέρου), αλλάκαι έναν δήμο (επίσης τεράστιας έκτασης)στη νότια και ανατολική πλευρά με τησυνένωση των δήμων του «κάμπου» τηςΔράμας (Καλαμπακίου, Δοξάτου, Νικηφόρου)και την προσθήκη του ορεινού δήμουΠαρανεστίου.


Αν καιαπό πλευράς υπουργείου Εσωτερικών δενέχει ακόμα κατατεθεί τελική πρότασηγια δημόσια διαβούλευση, το μέλλον τωνσυνενώσεων στο ν. Δράμας δεν προοιωνίζεταιευοίωνο –τουλάχιστον βάσει των σημερινώνθέσεων των εκπροσώπων των ΟΤΑ.