Skip to main content

Και επίσημα στη Θεσσαλονίκη το Europride 2020 - Τον Ιούνιο η ανάθεση

Η συνάντηση για την επίσημη ανάθεση στη Θεσσαλονίκη της διοργάνωσης του EuroPride 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στη Βιέννη.

Το EuroPride 2020 ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη καθώς στις 15 Ιουνίου πρόκειται να ανατεθεί επίσημα στην πόλη η διοργάνωση.

Η συνάντηση για την επίσημη ανάθεση στη Θεσσαλονίκη του EuroPride 2020 θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας µε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και με την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία ∆ιοργανωτών Pride (European Pride Organizers’ Association).

Στόχος του πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι να ενισχύσουν µέσα από την κοινή συνεργασία τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισµό αλλά και ως χώρο ευρύτερης οικονοµικής ανάπτυξης.  

Μετά από οκτώ συνεχόµενα χρόνια από το 2012 έως και φέτος, όπου πραγματοποιείται το Thessaloniki Pride με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων τόσο από την Θεσσαλονίκη όσο και από Βαλκανικές χώρες, η πόλη κατάφερε να κατακτήσει τη διοργάνωση του ΕuroPride 2020.  

Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Πέγκας, «το ΕuroPride είναι μια πολυσυλλεκτική, ανοιχτή σε όλους και όλες, γιορτή της Ευρώπης, την οποία η Θεσσαλονίκη θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τον Ιούνιο του 2020».

«Προσβλέπει στη διεθνοποίηση της πόλης και στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων για συμμετοχή στο Pride. Είναι μια αφορμή που δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν οι ορίζοντες της Θεσσαλονίκης, να γίνει πιο εξωστρεφής, να εναρμονιστεί με όλες τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι μια προσπάθεια μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη που αφουγκράζεται την κοινωνία της, αγκαλιάζει την ελευθερία έκφρασης και σέβεται την ποικιλομορφία στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου», υπογραμμίζεται σε σχετική εισήγηση της διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.