Skip to main content

Επίσημη επίσκεψη και βράβευση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ιταλία

Ο Ιταλός αρχηγός απένειμε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το μετάλλιο Defence General Staff Joint Commendation Medal, ως αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ιταλία συναντήθηκε με τον ομόλογό του, στρατηγό Κλαούντιο Γκρατσιάνο (Claudio Graziano).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο Ιταλός αρχηγός απένειμε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το μετάλλιο "Defence General Staff Joint Commendation Medal'', ως αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς, και ειδικότερα για τη συμβολή του στην προαγωγή της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Κατά τις διμερείς επαφές που ακολούθησαν, συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές. Επιπρόσθετα συζητήθηκε η υφιστάμενη διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της, ιδιαίτερα στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων, πως απαιτείται η συνέχιση των επιχειρήσεων SNMG2 στο Αιγαίο και ‘'EUNAVFOR MED SOPHIA'' στην Κεντρική Μεσόγειο, για την ανάσχεση των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών. Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή των ΕΔ των δύο χωρών σε κοινές αμυντικές δράσεις και συνεργασίες που αναπτύσσονται στο διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στο Στρατηγείο Διακλαδικών Επιχειρήσεων (Italian Joint Operations Headquarters) όπου συναντήθηκε με τον διοικητή, Κάβο Ντραγκόνε (Cavo Dragone), και ενημερώθηκε για την αποστολή, οργάνωση και λειτουργία του στρατηγείου. Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα της EUNAVFOR MED και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή επιχειρησιακό διοικητή της επιχείρησης "Sophia'', Ολιβιέ Μπόντουιν (Olivier Bodhuin).