Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Στην εναρκτήρια συνάντηση των εργασιών της ομάδας τέθηκε το γενικό πλαίσιο των ζητημάτων που θα κληθεί να εξετάσει στην πορεία της.

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τα ζητήματα των ραδιοφωνικών σταθμών πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιου. Στην εναρκτήρια συνάντηση των εργασιών της ομάδας, που έως το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει παραδώσει την πρότασή της, τέθηκε το γενικό πλαίσιο των ζητημάτων που θα κληθεί να εξετάσει, μεταξύ των οποίων ο χάρτης συχνοτήτων, τα πάρκα κεραιών και η νέα πραγματικότητα που δημιουργούν, και για το ραδιόφωνο, οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο κ. Λιβάνιος ζήτησε από τα μέλη της ομάδας να εργαστούν συστηματικά, με απόλυτη ελευθερία και έχοντας στο μυαλό τους κάθε καινοτόμα διεθνή πρακτική που μπορεί να βρει εφαρμογή, ώστε να τερματιστεί η εκκρεμότητα και να ρυθμιστεί σύντομα το ραδιοφωνικό τοπίο και στη χώρα μας. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Αθανάσιος Σταβέρης, καθώς και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών. Πρόεδρος της ομάδας εργασίας έχει οριστεί ο Ειδικός Επιστήμονας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ