Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
x

ΕΠΙΣΗΜΟ: ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Τέλος στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος στη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Παράλληλα, o υφυπουργός σημείωσε ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις ενώ θα διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 5.00 το πρωί.

Τέλος στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και την κατάργηση των self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι από 28/6 θα ισχύουν τα παρακάτω:

-Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

-Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

-Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Αναφορικά με αιτήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

-Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

-Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

-Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

-Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ