Skip to main content

Επισήμως στο επόμενο Eurocup ο Προμηθέας, εκτός λίστας ο Άρης

Η αχαϊκή ομάδα είναι η μοναδική στη λίστα αυτών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της σεζόν 2020-21 καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι «κιτρινόμαυροι».

Συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Eurocup και ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε, ενέκρινε τις ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση τη σεζόν 2020-21.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσά τους είναι και ο Προμηθέας Πατρών, μοναδική ελληνική ομάδα, καθώς υπενθυμίζεται πως είχε δηλώσει πρόθεση συμμετοχής ο Άρης αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Τη θέση των τουρκικών Γαλατασαράι και Τόφας που επέλεξαν να αγωνιστούν στο Basketball Champions League, πήραν οι Μπούρσασπορ και Μπαχτσεσεχίρ, επίσης από την Τουρκία.
Παρούσα είναι και η Βίρτους Μπολόνια στις 24 ομάδες, αν και ο ιταλικός σύλλογος έχει ενημερώσει ήδη τη Euroleague πως επιθυμεί να αγωνιστεί στη θέση του Παναθηναϊκού, εφόσον αποχωρήσουν οι «πράσινοι».

Το εναρκτήριο τζάμπολ ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου. Η φάση των «16» θα διαρκέσει από τις 30 Δεκεμβρίου 2020 έως την 3η Φεβρουαρίου 2021. Τα προημιτελικά θα διεξαχθούν από τις 2 έως τις 10 Μαρτίου, τα ημιτελικά από τις 16-24 Μαρτίου, ενώ οι τελικοί θα διεξαχούν στις 6 και στις 14 Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, η κλήρωση της φάσης των ομίλων, θα διενεργηθεί στις 10 Ιουλίου.

Αναλυτικά, οι 24 ομάδες του Eurocup για τη σεζόν 2020/2021:

Προμηθέας Πατρών (Ελλάδα)

Μονακό (Γαλλία)

Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία)

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Τσεντεβίτα (Κροατία)

Φρανκφούρτη (Γερμανία)

Μπούρσασπορ (Τουρκία)

Μπρέσια (Ιταλία)

Γκραν Κανάρια (Ισπανία)

Μπουργκ (Γαλλία)

Μπανταλόνα (Ισπανία)

Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)

Λοκομοτίβ Κουμπάν  (Ρωσία)

Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ)

Παρί Λεβαλουά (Γαλλία)

Ανδόρα (Ισπανία)

Ναντέρ (Γαλλία)

Πάρτιζαν (Σερβία)

Ουλμ (Γερμανία)

Άντβερπ (Βέλγιο)

Βενέτσια (Ιταλία)

Μάλαγα (Ισπανία)

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)

Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)