Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 1.500 ΤΟΝΩΝ ΡΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

Επικεφαλής της κινεζικής πρεσβείας δήλωσε ότι τα πρώτα 60 κοντέινερ με ρύζι έχουν ήδη παραδοθεί στην Επιτροπή Ανακούφισης και Αποκατάστασης της χώρας.

Η κινεζική κυβέρνηση απέστειλε 1.500 τόνους ρυζιού ως επείγουσα επισιτιστική βοήθεια στο Νότιο Σουδάν που πλήττεται από το λιμό. Τον Απρίλιο, το Πεκίνο υποσχέθηκε να παράσχει 8.800 τόνους ρυζιού σ' αυτή τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της σοβαρής έλλειψης τροφίμων.

Ο Λι Σιανγκφένγκ, επικεφαλής της κινεζικής πρεσβείας στο Νότιο Σουδάν, δήλωσε ότι τα πρώτα 60 κοντέινερ με ρύζι έχουν ήδη παραδοθεί στην Επιτροπή Ανακούφισης και Αποκατάστασης του Νοτίου Σουδάν (RRC) και περισσότερες παρτίδες αναμένεται να φτάσουν τους επόμενους μήνες. Ο διπλωματικός απεσταλμένος είπε ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη φιλία και συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Πολ Ντελ Γκουμ, αναπληρωτής πρόεδρος της RRC, ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση για τη συμπαράστασή της προς τους κατοίκους της χώρας, προσθέτοντας ότι η δωρεά θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της έλλειψης τροφίμων στις πιο ευάλωτες περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις και σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε γειτονικές χώρες και άλλα 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ