Skip to main content

Επίσκεψη Γιουτίκα στην ΕΣΗΕΜ-Θ για την παγκόσμια ημέρα Ελευθεροτυπίας

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γιουτίκαςενημερώθηκε για τις ουσιαστικές αλλαγές που επιχειρεί η ΕΣΗΕΜ-Θ στο Καταστατικό της

Επίσκεψη στα  γραφεία  της Ένωσης  Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε χτες, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,  υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» Κώστας Γιουτίκας.

Κατά την ωριαία συνάντησή του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο κ. Γιουτίκας ενημερώθηκε για τις ουσιαστικές αλλαγές που επιχειρεί  η ΕΣΗΕΜ-Θ στο Κατασταστικό  της, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις που επιβάλλει η πραγματικότητα στον χώρο της Ενημέρωσης. Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης γύρω από  τη σύγχρονη λειτουργία των social media, τη δραστηριότητα  του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις δυνατότητες   προστασίας από τα  fake news.

Από την πλευρά του ο κ. Γιουτίκας, τόνισε την ανάγκη  ανάδειξης της αληθινής είδησης, της άμεσης και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και της  πλουραλιστικής  πληροφόρησης, υπογραμμίζοντας ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει ότι μπορεί και πρέπει να κάνει  τη διαφορά.

Παρόντες  στην συνάντηση με τον κ. Γιουτίκα ήταν ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Νίκος  Καρράς, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Βοϊτσίδης, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Κοντογουλίδης,  η ταμίας  Ειρήνη Τσαρούχα, ο έφορος Τάσος Ρέτζιος και ο  αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Ρωμανός Κοντογιαννίδης.