Skip to main content

Επίσκεψη Καράογλου στον Άγιο Αθανάσιο του δήμου Χαλκηδόνος

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τη «διαρκή μάχη που δίνουμε ως κοινωνία με την πανδημία και τις δυνατότητες ένταξης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτση»

Τη δημοτική ενότητα Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνος επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, έχοντας σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αγίου Αθανασίου και τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων Γέφυρας, Βαθυλάκκου, Ξηροχωρίου, Νέας Μεσημβρίας και Αγχιάλου.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τη «διαρκή μάχη που δίνουμε ως κοινωνία με την πανδημία, τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα την ενίσχυση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, καθώς και τις δυνατότητες ένταξης στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" αναπτυξιακών έργων και έργων που υποδομής που αφορούν κάθε περιοχή ξεχωριστά».

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ευχαρίστησαν τον κ. Καράογλου για το «συνεχές και έντονο», όπως είπαν, ενδιαφέρον που δείχνει για την περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του γνωστοποίησαν σειρά ζητημάτων τα οποία ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα μεταβιβάσει στα αρμόδια υπουργεία και θα αγωνιστεί για την επίλυσή τους.

Όπως τόνισε, «oι τοπικές κοινωνίες είναι ο “πνεύμονας” κάθε δήμου και όσοι υπηρετούμε τα κοινά οφείλουμε να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα τους, προσφέροντας λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν και συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

«Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών που πραγματοποιώ στους δήμους της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σήμερα επισκέφθηκα τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου. Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων συζητήσαμε για την επόμενη ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς προκειμένου να βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές της χώρας. Θέλουμε πιο ισχυρούς Δήμους και πιο ισχυρές Περιφέρειες, μεπερισσότερες αρμοδιότητες, με περισσότερους πόρους και φυσικά περισσότερες ελευθερίες στην άσκηση των καθηκόντων τους. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πρέπει να “απογαλακτιστούν” διοικητικά από την κεντρική εξουσία και αυτός είναι ο στόχος μας», συμπλήρωσε ο κ. Καράογλου.

«Εκτενής αναφορά έγινε και στα θέματα οικονομίας, δεδομένου η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές εργαζομένων και επιχειρήσεων. Η Κυβέρνηση καθημερινά επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά και με συνεχείς παρεμβάσεις ενισχύει όσους πλήττονται από την υγειονομική κρίση, φροντίζοντας ώστε η επόμενη ημέρα να βρει όρθιους και τους εργαζόμενους και το επιχειρείν. Το έχω τονίσει πολλές φορές, θα το επαναλάβω και τώρα. Από τη δοκιμασία που βιώνουμε θα βγούμε νικητές όλοι μαζί! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι λίγη υπομονή ακόμα, δεδομένου ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας σκληρής και επίπονης μάχης που δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές και τα όρια μας», καταλήγει η ίδια.

Κατά την επίσκεψή του στη δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνος, ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της δημοτικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου κ. Σάββα Γανιτίδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γέφυρας κ. Στέργιο Αποστόλου, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαθυλάκκου κ. Βενέδικτο Νικόπουλο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ξηροχωρίου κ. Ιάκωβο Τσινασλανίδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Μεσημβρίας κ. Κυριαζή Μασκαλίδη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγχιάλου κ. Ηλία Συριανό.