Skip to main content

Επίσκεψη Μπακογιάννη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Αισιόδοξη για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και της επιστροφής των περιουσιών που ανήκουν στο Πατριαρχείο και στις Ελληνικές Κοινότητες εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχί
Αισιόδοξη για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και της επιστροφής των περιουσιών που ανήκουν στο Πατριαρχείο και στις Ελληνικές Κοινότητες εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

«Θέλω να ελπίζω ότι ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και της επιστροφής των περιουσιών που ανήκουν στο Πατριαρχείο και στις Ελληνικές Κοινότητες θα επιτευχθεί και θα το δούμε σύντομα», είπε η κ. Μπακογιάννη.

«Υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας στην ατμόσφαιρα», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη που πρόσθεσε:

«Πάντοτε έλεγα ότι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι εξαιρετικά σημαντικός όχι μόνο για εμάς τους Ορθόδοξους αλλά και για την ίδια την Τουρκία».

Η κ. Μπακογιάννη επισκέπτεται την Τουρκία στο πλαίσιο συνάντησης του Ινστιτούτου Μπάμπι - Αλί, στην οποία θα είναι η κεντρική και τιμώμενη ομιλήτρια και θα μιλήσει για θέματα που αφορούν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.