Τρίτη 18 Μαΐου 2021
x

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου για «προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών» σχετικά με την εκκένωση της ΜΕΘ Covid.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, το νοσοκομείο Άγιος Παύλος για να ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η οποία εκκενώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου λόγω βλάβης στο σύστημα εξαερισμού.

Δείτε εδώ: Νοσοκομείο Άγιος Παύλος: Εκκενώθηκε εσπευσμένα η ΜΕΘ Covid γιατί γέμισε καπνούς

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κάτσακα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «ευθύνη για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στη μεταφορά των ασθενών φέρουν οι γιατροί, οι οποίοι του είπαν, όπως υποστήριξε, πως οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν, σε μια μονάδα γεμάτη καπνούς και οσμές από καμένα καλώδια. Θαρρείς κι ο ίδιος δεν είναι διοικητής, δεν είδε τι συνέβαινε στη μονάδα, και δεν είναι γιατρός, λες και οι γιατροί αποφασίζουν για το τι θα γίνει στο νοσοκομείο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, θεωρεί ότι «οι ευθύνες ανήκουν καθαρά στον διοικητή του νοσοκομείου» και τον καταγγέλλει για την «προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών στους εργαζόμενους. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την ανάγκη επαναφοράς του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος στην προηγούμενη λειτουργία του ώστε να καλυφθεί η λοιπή νοσηρότητα η οποία έχει συσσωρευτεί μέχρι σήμερα.

Σημειώνει επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης η οποία έχει δημιουργηθεί μετά από τη μετατροπή του Αγίου Παύλου σε μονοθεματικό covid νοσοκομείο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν με τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας και το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, ενώ παρούσα ήταν και η υποδιοικήτρια, Δήμητρα Εμμανουηλίδου.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούσαν ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Γιαννούλης, ο πρώην διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, το μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ, Θόδωρος Κωνσταντινίδης και το μέλος του τμήματος Υγείας του κόμματος, Ελένη Χατζηγεωργίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ