Skip to main content

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στο Ιατρείο Αμπελοκήπων μετά από καταγγελίες (φωτο)

Το Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων επισκέφθηκαν μετά καταγγελίες πολιτών οι βουλευτές Θεοδώρα Αυγέρη και Χρήστος Γιαννούλης μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές Θεοδώρα Αυγέρη και Χρήστος Γιαννούλης μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν σήμερα το Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων.

Η επίσκεψη έγινε μετά από «καταγγελίες πολιτών ότι προσέρχονταν στο Ιατρείο για να εξυπηρετηθούν και ενημερώνονταν από τη γραμματεία του ότι οι γιατροί έχουν μετακινηθεί προς άλλες δομές υγείας, με αποτέλεσμα να αναζητούν απεγνωσμένα λύση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.

«Το Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων στεγάζεται σε 4ο όροφο σε δημόσιο κτήριο το οποίο μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε: 14 ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, Φυσιοθεραπευτήριο, Σταθμό Προστασίας Μάνας-Παιδιού (ΣΠΜΠ), Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό Εργαστήριο, Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΕ.Π.Υ.Θ), την 2η και 14η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) με ξεχωριστή είσοδο σε ανεξάρτητο χώρο, κεντρική αποθήκη αναλώσιμου υλικού της 3ης ΥΠΕ, σταθμό του ΕΚΑΒ κ.ά.», τονίζεται αρχικώς στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί το Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων

«Μετά από τις καταγγελίες των πολιτών διαπιστώσαμε ότι εν μέσω της 2ης φάσης της πανδημίας, με το πρόσχημα ότι στο Τοπικό Ιατρείο θα γίνει Κέντρο Covid, αποψιλώνεται από γιατρούς και λειτουργίες ειδικοτήτων που αντιμετωπίζουν τις άλλες νοσηρότητες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο», συνεχίζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η ανακοίνωση «από την 1η φάση της πανδημίας με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα συμβούλευσε την κυβέρνηση της Ν.Δ., για την αντιμετώπισή της, να εμπλακούν οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημόσιου συστήματος με το έμπειρο επιστημονικό στελεχιακό δυναμικό».

Ενώ για την περίπτωση του Τοπικού Ιατρείου Αμπελοκήπων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης ισχυρίζεται πως «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις (χώροι, ξεχωριστές είσοδοι) για αντιμετώπιση περιστατικών covιd σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, χωρίς να καταργηθούν λειτουργίες του ιατρείου για τις άλλες νοσηρότητες. Επίσης υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης».

Στον χώρο βρέθηκε και ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, με τον οποίο συναντήθηκε η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Αυγέρη, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση «προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι οι μετακινήσεις ήταν μιας ημέρας και αφορούσαν μόνο την Παρασκευή».

Καταληκτικά αναφέρεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης ότι θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ και τις δομές του, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης και δεν πρόκειται να δεχτεί την διάλυσή τους».

Στην σημερινή επίσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Θεοδώρα Αυγέρη και Χρήστος Γιαννούλης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουΐτσης, ο πρώην Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος, η περιφερειακή σύμβουλος, Δήμητρα Θωμά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, Γιώργος Κυριλλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος, Αθανάσιος Γκαλέτσης, καθώς και μέλη και στελέχη της Ο.Μ. Αμπελοκήπων- Μενεμένης και του Τμήματος Υγείας του κόμματος.