Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα στην Αθήνα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Στις 11.30 θα  πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.  

Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Κόστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Κόστα από τον Νοέμβριο του 2015 ηγείται της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Ως εκ τούτου θεωρείται ως ένας εκ των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ΕΕ, τόσο σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική και την αντίθεση στη λιτότητα όσο και στην προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στη Μεσόγειο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ