Skip to main content

Επίσκεψη-αστραπή στην Ελλάδα από κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs

Η Goldman Sachs έχει αναλάβει για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου να διερευνήσει την έκδοση ενός ομολογιακού δανείου, προσεχώς.

Μπορεί να πέρασε μάλλον απαρατήρητο, ωστόσο είναι γεγονός: Πριν από μερικές ημέρες, ήταν στην Αθήνα, για λίγες μόλις ώρες, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού βραχίονα της Goldman Sachs. Και συναντήθηκε, τελικά, τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι συζήτησαν; Τα προφανή. Πάντως, επιβεβαιώνουμε και από άλλη πηγή ότι η Goldman Sachs έχει όντως αναλάβει για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου να διερευνήσει την έκδοση ενός ομολογιακού δανείου, προσεχώς.

Οι πληροφορίες αναφέερουν μάλιστα ότι το θέμα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια Road show ελληνικών εισηγμένων εταιρειών, που έγινε, σχεδόν εν κρυπτώ, πριν μερικές μέρες στο Παρίσι.

Συμμετείχαν κυρίως τράπεζες, αλλά και όχι μόνο, ήταν μονοήμερο και χαρακτηρίσθηκε «ενδιαφέρον» από τους συμμετέχοντες. Πρόλαβαν πάντως και έγιναν περίπου 50 συναντήσεις με εκπρόσωπους γαλλικών εταιρειών.