Skip to main content

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης

Στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος συναντήθηκε με την διοίκηση, μέλη του ΣΕΠΒΕ και επιχειρηματίες.

Το μοναδικό τεχνολογικό πάρκο της χώρας, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τη διοίκηση της Τεχνόπολης, μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, αλλά και επιχειρηματίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών, να τους ακούσει και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που υπάρχουν και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι η δημιουργία ενός πάρκου νέων τεχνολογιών από επιχειρηματίες του κλάδου στη Β. Ελλάδα αποδεικνύει το δυναμισμό που υπάρχει. Όπως είπε η πληροφορική και οι επικοινωνίες βοηθούν - και μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο - τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά τους, ώστε τελικά η χώρα να βγει από την κρίση, κάτι που αποτελεί σήμερα τον υπέρτατο εθνικό στόχο.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας συμφώνησε για τη σημασία των τεχνολογιών στην οικονομία και την παραγωγή και δεσμεύθηκε να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων και περιφερειακών εταιριών του κλάδου.