Skip to main content

Στις φυλακές Διαβατών ο επικεφαλής πρόληψης ναρκωτικών του ΟΗΕ

Τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» που βρίσκεται εντός των φυλακών Διαβατών επισκέφθηκε ο επικεφαλής πρόληψης ναρκωτικών του ΟΗΕ, Τ. Γκέρα

Τις φυλακές Διαβατών και τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» που βρίσκεται εκεί επισκέφθηκε ο Δρ. Τζιλμπέρτο Γκέρα, επικεφαλής του Τομέα Πρόληψης των Ναρκωτικών και Υγείας του Γραφείου του ΟΗΕ για την Πρόληψη των Ναρκωτικών και το Έγκλημα (UNODC). Η επίσκεψη του κ. Γκέρα πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκου Παρασκευόπουλου με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τον κ. Γκέρα υποδέχθηκε και ξενάγησε στη φυλακή ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του ΥΔΔΑΔ κ. Ευτύχης Φυτράκης ο οποίος τον ενημέρωσε για την πολιτική του Υπουργείου στον τομέα της απεξάρτησης, εντός των καταστημάτων κράτησης. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στη Θεραπευτική κοινότητα, συνομίλησε με τους θεραπευόμενους και το προσωπικό ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία της συγκεκριμένης δομής.

Ο κ. Γκέρα αναγνώρισε την πρωτοτυπία της συγκεκριμένης θεραπευτικής δομής, ανέφερε το αποτελεί ένα μοντέλο που μπορεί να εξαχθεί σε άλλες χώρες, δήλωσε ότι νοιώθει σαν στο σπίτι του και παράλληλα μετέφερε τις εμπειρίες του από την πολυετή εμπειρία του ως θεραπευτή στην Ιταλία. Τέλος, επέδωσε, μαζί με το Γεν. Γραμματέα, επαίνους σ’ όλους τους κρατουμένους που δούλεψαν εντατικά για την προετοιμασία του κτιρίου της θεραπευτικής κοινότητας. Επισκέφθηκε εξάλλου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της φυλακής και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του και τη συμμετοχή των κρατουμένων.