Skip to main content

Επίσκεψη του Γιώργου Λίλτση στο ΒΕΘ - Τι συζήτησαν

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο σε ό,τι αφορά τη στήριξη των μελών του.

Επίσκεψη στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου συνάντησαν τον πρόεδρο του, Αναστάσιο Καπνοπώλη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ιωάννη Φωτιάδη πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης και στελέχη και υποψήφιοι της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Ο κ. Λιλτσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο σε ό,τι αφορά τη στήριξη των μελών του, σε μια δύσκολη περίοδο για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες. Είπε, πως στο πρόγραμμα της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» περιλαμβάνεται η στήριξη των βιοτεχνών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του δήμου Παύλου Μελά, στήριξη που θα γίνει πράξη από την επόμενη κι όλας ημέρα των εκλογών, όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του αναλάβουν τα ηνία της διοίκησης.

«Πρόθεση μας είναι η συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς, προκειμένου να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της αύξησης του τοπικού ΑΕΠ, την ενίσχυση των επαγγελματιών και κατ’ επέκταση την αύξηση της απασχόλησης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και την διατήρηση του επιστημονικού προσωπικού της χώρας μας εντός συνόρων» σημείωσε ο κ. Λίλτσης.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά συμπλήρωσε πως «θέλουμε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου μας προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η κρίση και τα μνημόνια».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίλτσης παρουσίασε στον πρόεδρο του ΒΕΘ τις προτάσεις της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Τα τελευταία χρόνια τα λουκέτα σε βιοτεχνίες της πόλης πολλαπλασιάστηκαν. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπήρξε και είναι «φάρος» για την ενίσχυση των βιοτεχνιών της περιοχής που βρίσκονται στα όρια του δήμου Παύλου Μελά.  Θέλουμε να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να μπορούμε κι εμείς ως διοίκηση πλέον, να πιέσουμε την κεντρική κυβέρνηση για τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων» είπε ο κ. Λίλτσης.

Σημείωσε επίσης πως πρόθεση της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» είναι να δώσει κίνητρα σε νέους που θέλουν να δημιουργήσουν κάποια βιοτεχνία στην περιοχή, αναφέροντας για παράδειγμα την θέσπιση μειωμένων τελών για τα δυο πρώτα χρόνια.

Εξέφρασε δε, ο κ. Λίλτσης την ιδέα για κοινή παρουσία στις Εκθέσεις της ΔΕΘ σε περίπτερο του δήμου Παύλου Μελά, όπως επίσης και της δημιουργίας γραφείου εργασίας που θα συνδέει τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις με το δήμο, προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι κεντρική ιδέα του προγράμματος της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» είναι η αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

«Ο δήμος θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα αιτήματα του Επιμελητηρίου. Με εμάς στην διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά οι άνθρωποι του βιοτεχνικού κόσμου του νομού θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα έχουν στο πλευρό τους έναν σύμμαχο, προκειμένου να επιτύχουμε κοινούς στόχους. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για να πάει μπροστά ο τόπος μας» κατέληξε ο κ. Λιλτσης.