Skip to main content

Επίσκεψη του προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Βουλγαρία

Διήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.
Διήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

«Η Βουλγαρία, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό την ευρωπαϊκή στήριξη. Οι επενδύσεις στις υποδομές, περιλαμβανομένων των υποδομών στις μεταφορές, είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής δύναμης της χώρας. Αναμένω με αγωνία τις συζητήσεις για τον τρόπο που η Παγκόσμια Τράπεζα, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μπορούν να στηρίξουν τη Βουλγαρία στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει στο έπακρο τους υφιστάμενους πόρους», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας ενόψει των επαφών του, στη Σόφια.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, με τον οποίο θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης των υποδομών στη Βουλγαρία.

Εξάλλου, ο κ. Ζέλικ και ο Βούλγαρος υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ρόσεν Πλεβλενίεφ θα επισκεφθούν το τμήμα δρόμου που συνδέει τη Βάρνα με την πόλη Ντόμπριτς, που περιλαμβάνεται σε σχέδιο επισκευής που συγχρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Επίσης, έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ και τον υπουργό αρμόδιο για την διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων Τομισλάφ Ντόντσεφ, καθώς και με τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ.