Skip to main content

Ανοίγει για το κοινό στις 29 Δεκεμβρίου ο σταθμός Σιντριβάνι του μετρό

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον σταθμό, πλαισιωμένη από θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ανοιχτός για το κοινό της Θεσσαλονίκης θα είναι το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου ο σταθμός του μετρό στο Σιντριβάνι.

Σε εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18.00, και η οποία θα πλαισιώνεται από θεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ, ο κόσμος μπορεί να δει τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του μετρό της Θεσσαλονίκης στην τελική του μορφή.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», «επιλέξαμε έναν κεντρικό σταθμό να τον ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2018 προκειμένου να υπάρχει ένας σταθμός αναφορά, ώστε να δει ο κόσμος πως θα είναι η πόλη και οι σταθμοί στη φάση της λειτουργίας τους και επελέγη ο σταθμός Συντριβάνι».

Σε σχέση με τις ζημιές που υπέστη το εργοτάξιο στο Συντριβάνι στις 6 Δεκεμβρίου αυτές έχουν αποκατασταθεί πλήρως. «Οι ζημιές ήταν ευτυχώς επιφανειακές και μικρές και αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα», σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος.

«Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρεί συστηματικά, όπως το έχουμε πει πολλές φορές γίνεται μια μεγάλη και ειλικρινής προσπάθεια το έργο να τελειώσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, και υπενθύμισε πως πρόσφατα άλλαξε το χρονοδιάγραμμα ενόψει της προόδου που καταγράφηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Το νέο χρονοδιάγραμμα προϋποθέτει την πλήρη λειτουργία του συνόλου της γραμμής, από τη Νέα Ελβετία έως τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στο τέλος του 2020 και την ένταξη της γραμμής Καλαμαριάς, με άλλους πέντε σταθμούς, στα μέσα του 2021.