Skip to main content

Επισκέπτες από 118 χώρες «παρέλασαν» από τα info kiosks του δήμου

Κάθε 5 λεπτά της ώρας, στη διάρκεια του καλοκαιριού, ένας τουρίστας απευθυνόταν στα περίπτερα πληροφοριών. Περισσότεροι αριθμητικά οι Γερμανοί.

Mέσα στους τρεις μήνες του καλοκαιριού και ως τις 20 Σεπτεμβρίου, 19.500 άτομα επισκέφθηκαν και ζήτησαν πληροφορίες από τα info kiosks του δήμου Θεσσαλονίκης ή αλλιώς, κάθε 5 λεπτά της ώρας, ένας επισκέπτης στη πόλη, απευθυνόταν για πληροφορίες είτε στο περίπτερο της Πλατείας Αριστοτέλους, είτε στο Περίπτερο παραδίπλα από το Βασιλικό Θέατρο.

Τελικώς όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των επισκεπτών και τουριστών που πέρασαν τις πόρτες των ανακαινισμένων info kiosks, τα Περίπτερα ανταποκρίνονται στις ανάγκες για πληροφόρηση, του αυξημένου αριθμού τουριστών που πλέον ανακαλύπτει τη Θεσσαλονίκη, αφού στο διάστημα αυτό το προσωπικό των info kiosks, εξυπηρέτησε άτομα από 118 διαφορετικές χώρες.

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω αριθμός των τουριστών και επισκεπτών, αφορά την περίοδο από τις 10 Ιουνίου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 101 ημέρες κατά τις οποίες τα δύο info kiosks, λειτούργησαν από τις 9 το πρωί, ως τις 9 το βράδυ , από προσωπικό οκτώ ατόμων που μιλούν 11 διαφορετικές γλώσσες.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, στην Νο1 θέση της πρώτης πεντάδας των επισκεπτών, αυτών δηλαδή που απευθύνθηκαν στα info kiosks για πληροφορίες, βρίσκονται οι Γερμανοί. Ακολουθούν στη δεύτερη οι Έλληνες, στην τρίτη οι Γάλλοι, στην τέταρτη οι Ρώσοι και στην πέμπτη οι Ιταλοί.  

Σε σχέση με τα στοιχεία επισκεψιμότητας που είχαν παρουσιαστεί από το Thessaloniki Convention Bureau για τον πρώτο μήνα λειτουργίας τον δύο περιπτέρων- από 10/6 έως 10/7 – θα πρέπει να επισημανθεί η είσοδος των Ελλήνων στην πεντάδα, πιθανώς λόγω της έλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών με την ευκαιρία της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου.



Οι Ρώσοι που βρίσκονταν στη 2η θέση, κατέβηκαν στην 4η, ενώ οι Άγγλοι που ήταν στην 4η  θέση εκείνο τον πρώτο μήνα, βγήκαν εκτός πεντάδας, «πέφτοντας» στην 8η θέση.

Υπενθυμίζεται ότι τα info kiosks του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν χρηματοδοτηθεί από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τον κεντρικό δήμο της πόλης, ενώ τη λειτουργία τους έχει αναλάβει το Thessaloniki Convention Bureau.