Skip to main content

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από το Δικαστήριο απουσίαζαν οι μάρτυρες-αστυνομικοί με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους

Αναβολή για να δικαστούν στις 21 Ιανουαρίου πήραν οι 19 συλληφθέντες από τα επεισόδια στην πορεία αναρχικών το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απουσίαζαν οι μάρτυρες-αστυνομικοί με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Σημειώνεται πως την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί η δίκη των 15 συλληφθέντων από την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο των επεισοδίων συνελήφθησαν συνολικά 27 άτομα. Η εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία ως προς μία 26χρονη η οποία συνελήφθη για ρίψη βόμβας μολότοφ και απολογήθηκε ενώπιον ανακριτή για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο. Και η 26χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους την εμφάνισή στο ΑΤ της περιοχής που διαμένει και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η ίδια φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Αυτή όπως και άλλοι 22 συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.

Σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετήχθησαν 19 άτομα.

Δύο από τους 27 είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν σε αρμόδιο δικαστήριο, σε τέσσερις έχει ασκηθεί δίωξη μόνο για ναρκωτικά. Αυτοί είχαν αφεθεί ήδη ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα καθώς και μια νεαρή που φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα αλλληλέγγυοι στους συλληφθέντες πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.