Skip to main content

Επεισόδια εργαζομένων- αστυνομίας στο υπουργείο Εργασίας (vid)

Εργαζόμενοι επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα τους υπουργείου Εργασίας, συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα αστυνομικών που ήταν στην είσοδο.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας από εργαζόμενους που πραγματοποιούν πορεία στον επισιτισμό – τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα, συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα αστυνομικών που ήταν στην είσοδο και στη συνέχεια μέσα από τα κάγκελα της εισόδου τους έριξαν χημικά.

Αιτήματα των εργαζόμενων είναι να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας, αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη.

Το παρών στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία, αλλά και από τα δημοτικά τέλη.