Skip to main content

Επτά συλλήψεις και μία προσαγωγή για τα επεισόδια στο ΣΕΦ

Οι οπαδοί των Πειραιωτών και οι αστυνομικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε επεισόδια περιμετρικά του φαληρικού γηπέδου με μάχες σώμα με σώμα και κυνηγητό

Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ πριν αλλά και μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι αιωνίων για τον 2ο τελικό της Stoiximan.gr Basket League.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και οι αστυνομικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε επεισόδια περιμετρικά του φαληρικού γηπέδου και δη έξω από τη Θύρα 1, όπου είχαμε μάχες σώμα με σώμα και κυνηγητό ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Για μερικά λεπτά επικρατούσε ένας μικρός πόλεμος καθώς προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα ΙΧ ωστόσο οι Αρχές έσπευσαν στο σημείο της εστίας μαζικά και λίγο αργότερα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Η ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρει πως υπήρξαν επτά συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια και μία προσαγωγή.

Η καταγγελία των «ερυθρολεύκων»

Η πλευρά της ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία μετά τη λήξη του αγώνα.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες ισχυρίζονται ότι αστυνομικός πυροδότησε την οργή των οπαδών του συλλόγου πριν ξεκινήσει το παιχνίδι φωνάζοντας προς αυτούς «έρχεται ο μπαμπάς σας ο Γιαννακόπουλος να σας γ@#$%σει».

Η φράση αυτή έφερε την αντίδραση του «ερυθρόλευκου» τιμ μάνατζερ, Χρήστου Μπαφέ που του απάντησε «τι κάνεις ρε;» και σύμφωνα με τα όσα λένε στον Ολυμπιακό, ο αστυνομικός του απάντησε «γ@!#$% τον Ολυμπιακό σου και το μ@#$! της μάνας σου».

Το φύλλο αγώνα

Οι διαιτητές κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα μοναχά όσα συνέβησαν στο πλαίσιο του ντέρμπι εντός του παρκέ και συγκεκριμένα υβριστικά συνθήματα και ρίψη μιας κροτίδας.

Αντίθετα δεν υπάρχει καταγραφή όλων όσων έλαβαν χώρα εκτός του φαληρικού κλειστού με την έκθεση της αστυνομίας να αναμένεται ώστε να λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν ενδεχομένως να τιμωρηθούν βάση νόμου με 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αλλά σύμφωνα με το «ΣΠΟΡ FM», το γεγονός ωστόσο ότι πρέπει να μεσολαβήσουν πέντε εργάσιμες μέρες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης, σε συνδυασμό με το ότι ο τέταρτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Πέμπτη, το πιθανότερο είναι ότι οι Πειραιώτες δεν κινδυνεύουν να παίξουν χωρίς κόσμο το επόμενο ντέρμπι στο ΣΕΦ.