Skip to main content

Επεισόδια έξω από το Βελλίδειο λίγο πριν την ομιλία Τσίπρα (video)

Διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών.

Επεισόδια σημειώθηκαν πλησίον του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, ενώ υπήρξε περιορισμένη χρήση χημικών.

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα λόγω της επίσκεψης Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Η μία πορεία, περίπου 100 ατόμων που πρόκεινται κυρίως στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ξεκίνησε από την Καμάρα, εισήλθε στην οδό Εθνικής Αμύνης και έφτασε στο ύψος του Βελλιδείου από την πλευρά της μπροστινής εισόδου της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές, αφού ανασυντάχθηκαν, κινήθηκαν με πορεία επί της οδού Αγγελάκη.

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την ΕΡΤ-3, έφτασαν από την άλλη πλευρά, επί της Λεωφόρου Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχουν αποκλείσει από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο, στο οποίο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit (δείτε εδώ).