Skip to main content

Έφοδος των μεταλλωρύχων το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης

Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών που οδήγησαν την Eldorado στην αναστολή της επένδυσης στην Ελλάδα

Μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική μετέβησαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Εκεί βρίσκονταν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να εμπόδισαν την είσοδο τους στο υπουργείο. Ακολούθησε ένταση και οι μεταλλωρύχοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν μέσα στο υπουργείο.

Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πραγματοποιούν κατάληψη στο υπουργείο.  Οι μεταλλωρύχοι άπλωσαν πανό με τη λέξη «κατάληψη» στην είσοδο του κτηρίου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο σε αυτό.

Διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών που οδήγησαν την Eldorado στην αναστολή της επένδυσης στην Ελλάδα.

«Η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη, με αυτά που έχουν γίνει», ανέφερε πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ζαφειρούδας. Όπως ανέφερε, έχουν κάνει άπειρα αιτήματα για συνάντηση στο υπουργείο και δεν τους έχουν δεχθεί.

 «Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 Συνολικά τρία λεωφορεία με μεταλλωρύχους αναμένεται να φθάσουν από τη Χαλκιδική.