Skip to main content

Επεισόδια-ΑΠΘ: Αθώος ο 27χρονος που συνελήφθη στη συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο νεαρός αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στους αστυνομικούς και σημείωσε ότι προσπαθούσε να φύγει από τη συναυλία με την κοπέλα του λόγω δακρυγόνων.

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο 27χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 2-1.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που συνέλαβε τον νεαρό. Όπως είπε, η συναυλία γινόταν στα γρασίδια Φιλοσοφικής ενώ η υπηρεσία του είχε διαταχθεί να είναι στο κτήριο της Γεωπονίας, μακριά από τη συναυλία.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως κάποια στιγμή, ομάδα 30 ατόμων, μερικοί από τους οποίους με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς το μέρος τους.

Διευκρίνισε πως ξεχώρισε τον κατηγορούμενο, όχι απαραίτητα για ρίψη αντικειμένων αλλά για συμμετοχή στο περιστατικό. «Τον θυμάμαι από τα παπούτσια. Ήρθε μαζί τους, έφυγε μαζί τους και στη συνέχεια το πλήθος μπήκε στον συναυλιακό χώρο. Μετά πέντε άτομα επέστρεψαν και προλάβαμε να τον πιάσουμε. Οι άλλοι έτρεξαν. Προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη με όλη του τη δύναμη, δεν μας επιτέθηκε, αλλά αντιστάθηκε σθεναρά», είπε στην κατάθεσή του.

Διαφορετική εκδοχή των γεγονότων παρουσίασε ο 27χρονος στην απολογία του. Όπως είπε, βρέθηκε στη συναυλία με την κοπέλα του αποκλειστικά και μόνο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία και ότι κάθισαν στα σκαλιά της Φιλοσοφικής για να βλέπουν τους τραγουδιστές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν πως πέφτουν δακρυγόνα και όντες πανικοβλημένοι, προσπάθησαν να φύγουν.

«Ήμουν με την κοπέλα μου συνεχώς, της κρατούσα το χέρι όσο πιο σφιχτά μπορούσα. Είχε κόσμο αλλά καμία σχέση με το πλήθος που προσπαθούσε να φύγει από την άλλη πλευρά. Το μόνο που είπα στους αστυνομικούς είναι "τι κάνετε, απλώς θέλουμε να φύγουμε". Όταν έχασα την κοπέλα μου στο πλήθος, το μόνο που ένιωσα ήταν το χέρι του αστυνομικού που με ακινητοποίησε», είπε στην απολογία του αρνούμενος ότι επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις.

«Ήταν μια σκηνή πανικού, σαν να γινόταν μάχη. Αντιλήφθηκα ότι κάτι συμβαίνει μόνο όταν άρχισαν να τσούζουν τα μάτια μας», κατέληξε.

Την ίδια εκδοχή παρουσίασε και η σύντροφος του νεαρού στην κατάθεσή της.

«Σας το λέω και ανατριχιάζω. Αυτό που ζήσαμε ήταν αδιανόητο. Δεν με άφησε στιγμή μέχρι που τον έχασα. Πήγαμε σαν ζευγάρι σε μια συναυλία όπως πολλές άλλες φορές. Αυτό μόνο», είπε η σύντροφός του.