Skip to main content

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια- «Δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις και χημικά»

Νεαροί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις χθεσινές συλλήψεις.

Τη σφοδρή τους αντίδραση για την αστυνομική παρουσία (ΜΑΤ και ΟΠΠΙ) εντός του ΑΠΘ εκφράζουν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου νεαροί που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, αναμένεται η μεταγωγή των τριών συλληφθέντων από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δύο νεαροί συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής και ένας 27χρονος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης. «Θα αφεθούν ελεύθεροι οι αγωνιστές» και «δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις και δακρυγόνα», σημειώνουν μεταξύ άλλων για τους συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από κύκλους επεισοδίων στο ΑΠΘ και στο κέντρο της πόλης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά τη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου που διεκόπη.