Skip to main content

Επεισόδια στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ-Στο νοσοκομείο νεαρή από τα δακρυγόνα

Η σχολή θα μείνει κλειστή για μία εβδομάδα έως και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), παρά το γεγονός πως είναι κλειστή η σχολή για μία εβδομάδα έως και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άγνωστοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εντός του προαύλιου χώρου, έκαναν χρήση χημικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες το πρωί σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Νέα ένταση στην Πατησίων

Νέα ένταση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πατησίων όταν αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν από τον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και δέχτηκαν αντικείμενα από ομάδα νεαρών που ήταν έξω.

Στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου παραμένουν νεαρά άτομα που έχουν αναρτήσει πανό ενώ η Πατησίων είναι κλειστή.

Εν τω μεταξύ, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών.